Zyxel-ruter innstillinger (Telenor/Canal Digital)

I de fleste tilfeller sender Zyxel WiFi-ruteren din ut 2 nett og trengs ingen endring. Man kobler seg til 2,4 Ghz nettet og kobler opp ovnen uten problemer.

På enkelte Zyxel-rutere trenger man å gjøre litt om på innstillingene før man kan få Millovnen online i Millheat appen.

Om du fortsatt ikke får Millovnen online selv etter kun å være koblet til 2,4 Ghz nettet Zyxel WiFi-ruteren sender ut, gjør du følgende:

Guiden er laget hvor WiFi-ruter kjører firmware: 1.00(AAJX.14)

1. Logg deg på ruteren, skriv inn i nettleseren: 10.0.0.138 (du blir videresendt til en Telenor-side), evt gå direkte til adressen "wifi.telenor.no"
  2. Brukernavn: admin
  3. Passord tretten bokstaver som skal stå på ruteren etter WPA2
  4. Velg "Trådløst" i toppmenyen
  5. Påse at "Krypering" er satt til "WPA2". Trykk "Lagre" om du endrer
  6. Deaktiver 5 Ghz nettverket ved å ta bort haken for 5 Ghz og trykk "Lagre"

6. Påse at DHCP er aktivert. Gå til "LAN" i toppmenyen og så "DHCP"

7. Om du har en Generasjon 1 panelovn (serienummer som begynner med: SKAG) så må du sette WiFi-ruteren til 802.11b/g kun. Gå til "Trådløst" i toppmenyen og så "Trådløs radio". Sett "Standard" til "802.11b/g" og "Kanal" til mellom 6 og 10. Husk å trykke på LAGRE

Om ovnens WiFi-lys skifter til fast grønt når du prøver å legge til ovnen (og appen viser "connecting" så kan det hjelpe med en restart av telefonen

Husk å resett ovnen din i mellom hver gang du prøver.

Etter suksessfull installasjon av ovnen kan du aktivere 5 Ghz igjen.

Om du fortsatt ikke får koblet ovnen din opp, så går du gjennom punkt D) her.