WiFi-ruter innstilling for bruk av Mill WiFi ovner

• Påse at WiFi-ruteren din gir ut b/g/n signal. De fleste rutere gjør dette automatisk, så da er det heller ingenting å endre. Dette kan du sjekke ved å gå inn på WiFi-ruteren på PC'en din.
  • Om du har problemer med å koble ovnen din til Millheat appen, så kan du lese guiden vår om dette.
  • Noen rutere (blant annet Zyxel levert av Telenor sender også ut 2 ulike nett. Sørg for å være koblet til 2,4 Ghz nettet:

i) 2,4 Ghz nett (Det er dette nettet du  være koblet til ved installering av ovnen)

ii) 5 Ghz nett (Dette nettet skal du IKKE være koblet til ved installering av ovnen. Om nettverksnavnet er veldig likt 2,4 Ghz nettverksnavnet, så kan det være en fordel å deaktivere 5 Ghz)

Får du ikke koblet til wifi er det godt mulig routerens standardinnstillinger på 2.4Ghz wifi-båndet trenger noen justeringer. Eventuelt kan du opprette et eget 2.4Ghz bånd med nødvendige innstillinger.

Wifi produktene våre er kompatible med "alle" routere, men vi har erfaringen med at noen av routerne på markedet ikke liker IOT (ting som går på wifi, men som ikke er en tlf, pc, tablet, etc). De trenger derfor noen ganger justeringer for at alt skal fungere.

Gen2 wifi produkter krever følgende innstillinger på 2.4Ghz wifi nettverket:

1) 2.4Ghz

2) 802.11b/g/n (802.11b/g for Gen1)

3) WPA2 passord (AES kryptering)

4) Kanal 10 (eller lavere)

5) Båndbredde 40Mhz

6) DHCP må være aktivert

I tillegg må dette justeres hvis du har router fra ASUS eller Ubiquiti.

Gå inn på: Wireless menu>>Professional Tab>>Airtime Fairness. Deaktiver Airtime fairness.

Når disse innstillingene er satt, kan du resette produktet og koble til på nytt. Tilkobling skal da gå i orden. (Resetting gjøres ved å holde inne produktets wifi knapp i 5 sekunder)

Om du har brannmur aktivert på nettverket ditt:

Se også til at du har følgende porter i firewall åpnet

TCP/IP

5000 (http gateway, app with platform)

443,9005 (https gateway, app with platform)

9100 (load balance of device connecting to cloud)

8000,9000,9004 (device connect with cloud)

9001 (device data push, device control cmd, app with platform)

80 (all third party services)

UDP:

6689 (unicast in intranet, device with cloud via router)

7689, 8689 (broadcast in intranet, app with device via router)

Var denne artikkelen nyttig?
1 av 2 syntes dette var nyttig
Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

2 Kommentarer

• 0
    Avatar
    Eystein Ebeltoft

Hei Mill:

Dere bør endre SSID på ovnene fra HF-LPT120 til noe mer "vettugt" som feks Mill-Heater.  Det er synd at  "vendor name" som vises i klientlisten i Router dukker opp som "unknown vendor". Men det viktigste er at folk blir fortalt at de fra Mills nå heter HF-LPT120.

(Tips til Mill: Det er fullt mulig å endre SSID i denne WiFi modulen hva AT+WSSSID ).

I appen deres bør hver enhet komme opp med hvilken IP adresse dener tildelt, og ikke bare MAC adressen. Det betyr at enhetsnavn+IP adresse + MAC = identitet. Slik sett kan man i Appen og i Router identifisere hvilken enhet som er hvilken.

Sette opp ovn som AP (accesspoint): Det er mulig å koble appen direkte til en ovn (utenom Router), ved å holde Wifi knappen på ovnen nede i minst 8 sekunder, og gå inn i mobilens Wifi oppsett og søke etter et nytt nettverk. Da skal det dukke opp ett nettverk a la Mill-xxxxxxx, og man kan vha passord (blank eller 123456789) koble seg direkt til ovnen. Sjekk i  App-menyen  "alternativ wifi-tilkobling" (Dette kommer ikke veldig tydelig frem i bruksanvisninger.)

• 0
    Avatar
    Olav Holberg Robøle

Det å legge til disse ovnene er forskjellig fra hvilke routere hver enkelt har, jeg har holdt på i timesvis med å legge til en ovn, når den først er lagt til, så faller den ut igjen. Bruke oppsettet hvor man skal legge til ovnen under nettverk for så å legge inn passord 123456789 fungerer ikke på min ovn med Linksys router, den vil ikke koble seg opp, og hvis den kobler seg opp, så faller den ut igjen etter 10 min. Etter å holdt på til kl 02 en natt, prøvde jeg en siste gang før jeg gikk i kontaineren med alle 4. Jeg holdt wifi knappen på ovnen nede til den blinker, og åpnet app på telefon, trykker på di tre øverste prikkene i høyere hjørne, og legg til enhet, dette funket på alle fire, og har holdt seg der siden. Dette er veldig tungvindt måte å gjøre dette på, har holdt på med diverse dingser som kobles til wifi, men aldri holdt på slik. Stakkars Kari på 60 år som kjøper seg en slik ovn, og ikke får brukt ovnen slik den er tenkt, fordi hun ikke får det til på egnehånd. også enig med han som skrev over her at navnet på ovnen burde vært synlig i router og ikke bare hf-lpt120, ikke alle som skjønner at dette er mill ovnen, uten google søk.