Mesh WiFI-rutere

Den nyeste typen av rutere kalles Mesh-rutere og dette er WiFi-rutere som snakker med hverandre for å styrke signalet gjennom hele boligen med 1 WiFi-nettverk.

Eksempler er Google WiFi, Asus Lyra etc.

De fleste av disse lar ikke brukeren selv overstyre om man ønsker 5 Ghz eller 2,4 Ghz, noe som kan være en utfordring når du prøver å koble til din Mill WiFi enhet (som kun sender ut 2,4 Ghz signal). Dette skjer automatisk av mesh-nettverket og den gjør dette ved å merke hvor langt fra noden Mill WiFi-produktet er. Om Mill WiFi-produktet er nærme en node vil den preferere å sende ut 5 Ghz, mens om den er lenger fra vil den sende 2,4 Ghz.

Dette tilsier at når du skal prøve å koble til en Mill WiFi-produkt med ditt mesh-nettverk som velger 2,4 Ghz eller 5 Ghz automatisk, så må du sørge for at Mill WiFi-produktet ditt er tilstrekkelig langt fra nærmeste node slik at du tvinger ditt mesh WiFi-nettverk til å sende ut 2,4 Ghz. Det vil da hjelpe å ha en vegg eller to mellom nærmeste node og ditt Mill WiFi-produkt når du kobler opp.

Etter suksessfull oppkobling kan du sette ditt Mill WiFi-produkt der det egentlig skal stå, da det kun er i oppkoblingsøyeblikket det er viktig at ditt mesh-nettverk sender ut 2,4 Ghz. Etter oppkobling vil de automatisk snakke sammen på 2,4 Ghz.